Wat maakt een overhemd perfect

We kunnen er niet omheen. Het overhemd is een kledingstuk dat steeds populairder wordt. Niet alleen in de zakelijke markt wordt het hemd nu veel gedragen maar ook tijdens het uitgaan zie je het steeds meer terug. Door de enorme uitbreiding van het assortiment is het er alleen niet makkelijker op geworden om het perfecte overhemd te vinden en aan te schaffen.

Wat maakt een overhemd favoriet

Iedereen heeft een aantal favoriete kledingstukken in zijn kast hangen. Je kent het wel.. Kleding die je na het wassen direct weer aan wilt trekken. Overhemden.com heeft een onderzoek gedaan om te kijken welke overhemden het meest favoriet zijn bij de consument. Uit het onderzoek zijn 3 belangrijke eigenschappen naar voren gekomen waar het perfecte overhemd aan moet voldoen.

3 eigenschappen van een perfecte overhemd

  1. Allereerst moet het overhemd goed passen. Met goed passen bedoelen we dat het overhemd aan alle kanten van het lichaam precies genoeg ruimte heeft. Genoeg ruimte om comfortabel te bewegen. Niet te veel getailleerd maar ook niet te weinig. Kijk welke pasvorm bij jou past: Slim Fit, Modern Fit of Regular Fit.
  2. Ten tweede moet je jezelf comfortabel voelen in een overhemd. Dit heeft veelal te maken met de kwaliteit van het katoen waar het shirt van gemaakt is. Goede kwaliteit katoen voelt fijner en zachter aan. Helaas zijn dit vaak ook net iets duurdere overhemden. De extra kosten wegen voor de meeste klanten op tegen het extra draagcomfort. Voor 10 tot 20 euro meer zit het overhemd dubbel zo lekker en blijft het veel langer mooi in de was.
  3. Een derde niet heel verrassende eigenschap is dat het makkelijk te strijken moet zijn. Tegenwoordig heb je overhemden die zelfs strijkvrij zijn! Denk hierbij aan het overhemden merk Olymp. Dit zijn strijkvrije overhemden en gedurende de dag blijven deze ook netjes zonder kreukels.

Aanschaffen van jouw favoriete overhemd

Let dus de volgende keer bij het aanschaffen van een overhemd goed op de maat, je kunt hiervoor de maattabel gebruiken op overhemden.com. Koop je een overhemd via deze website dan ben je van de 2e eigenschap, goede kwaliteit katoen ook direct verzekerd. Klik dan op de zoekfunctie strijkvrij en daar is jouw favoriete overhemd in diverse kleuren!

standard