Tips voor het online bestellen van kleding

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om online kleding te bestellen. Je vertrouwt het misschien niet zo en zeker voor bijvoorbeeld ouderen kan het heel makkelijk zijn om seniorenkleding online te bestellen. Daarom een aantal praktische tips om het makkelijker en vertrouwder te maken.

Is de webwinkel betrouwbaar?
Om de betrouwbaarheid en veiligheid van webwinkels te waarborgen zijn er verschillende keurmerken. Een bekende daarvan is het Thuiswinkel Waarborg keurmerk. Als de webshop dit keurmerk heeft zie je dit direct op de homepage staan. Het is daarnaast goed om te kijken naar referenties van anderen over de webwinkel. Deze kun je vinden door de bedrijfsnaam in Google in te tikken. Als er helemaal geen referenties kunt vinden is dit raar en eigenlijk geen goed teken.

Hoe kan ik betalen?
Webshops kunnen verschillende mogelijkheden aanbieden om te betalen. Dit kan bijvoorbeeld via acceptgiro, iDEAL (internetbankieren), creditcard of PayPal. Als je alleen maar kunt betalen via acceptgiro, is dit niet altijd even betrouwbaar. De mogelijkheden om te betalen vind je vaak onder het kopje ‘klantenservice’ of ‘veelgestelde vragen’.

Hoe zit het met de verzending?
Het kan voorkomen dat er extra kosten worden berekend voor het verzenden van de producten. Dit kunt u dan vaak ook vinden onder het kopje ‘klantenservice’. Meestal worden de goederen verzonden via de post of bij grotere producten via pakketservice. De levertijd verschilt per webshop.

Kan ik contact opnemen met de klantenservice?
De meeste webshops beschikken over een klantenservice die u kunt mailen of bellen. Dit is natuurlijk een extra teken van betrouwbaarheid en zij kunnen u helpen als u vragen heeft over het bestellen van producten.

standard