Tips voor het inrichten van de babykamer

Ben je hoogzwanger en kijk je al uit naar het mooie moment? Onderdeel van de voorpret vormt voor veel aanstaande moeders en vaders het inrichten van de babykamer.

Zorg voor véééel bergruimte
Allereerst is de vraag wat heb je allemaal nodig. Naast het wiegje en commode moet je ook nadenken over zaken als gordijnen, beddengoed, luieremmers en veel meer. Op het internet vind je gelukkig handige checklistjes met daarin de complete inventaris voor een babykamer. Houd er rekening mee dat je genoeg bergruimte hebt in de babykamer. Er zijn heel wat spullen om op te ruimen.

Kies een thema
Weet je wat je nodig hebt voor de babykamer, dan is vervolgens het creatieve proces aan de beurt. Wat voor kleurstelling krijgt de kamer. Weet je al wat het wordt? Een jongetje of meisje en wordt het klassiek roze voor een meisje of blauw voor een jongetje? Of toch een ander kleurtje?  Wat het ook wordt, het is leuk een thema voor de kamer te kiezen en daar de kleuren op aan te passen. Inspiratie kun je ook snel opdoen bij een babykamer aanbieder. Je hoeft niet eens naar de winkel. Even kijken op internet en je krijgt al allerlei ideeën.

Pimp de babykamer
Tegenwoordig kun je snel een babykamer ‘pimpen’. Er zijn piepschuim letters of muurstickers die goedkoop zijn, snel toe te passen zijn en de babykamer meteen een stuk gezelliger maken. Een paar leuke knuffels er bij en je hebt al snel een gezellige en vertrouwde omgeving voor de kleine.

 

standard