Hoe naar Engeland reizen?

Engeland is een schitterend land. Misschien niet zo zeer vanwege het prachtige klimaat, maar wel om de mooie steden, het achterland en de typische Engelse tradities.Vraag is als je naar Engeland op vakantie gaat hoe reis je erheen. Er zo maar even heenrijden zoals naar Duitsland of Belgiƫ is geen optie, er ligt nu eenmaal een Noordzee tussen. Welke opties heb je dan wel?

Zonder auto: neem het vliegtuig
De eerste optie is natuurlijk om het vliegtuig te nemen. Het hoeft geen betoog dat je je auto niet mee kunt nemen. Misschien ook wel zo prettig, want dan hoe je ook niet links te laten rijden. En je laten rijden met een taxi is in een stad als Londen zeker wel zo prettig. Wil je naar Engeland met het vliegtuig, dan kun je vliegtickets vergelijken op Tix. De site goedkope vliegtickets londen geeft ook meer tips en suggesties voor als je naar Londen wilt. De verschillende opties qua vliegvelden worden op een rij gezet. Vliegen is goedkoop, maar houd er wel rekening mee dat je ook naar een vliegveld moet reizen en mogelijk veel geld kwijt bent voor het parkeren van je auto.

Welke ferry route?
Houd je niet zo van vliegen of wil je je auto meenemen, dan is de ferry een goed alternatief. Er zijn verschillende ferry routes. Denk aan de route Hoek van Holland naar Harwich of Rotterdam naar Hull. De snelste en goedkoopste route – je zou het misschien niet denken – is de route van Calais naar Dover. Het is even een stukje rijden naar Frankrijk, maar die tijd win je terug omdat je korter op de ferry hoeft te zitten. Vraag is alleen nog waar je moet zijn in Engeland. Moet je in het noorden van Engeland zijn of zelfs Schotland dan is de route via Dover juist weer niet zo snel. Je moet dan helemaal vanuit Zuid Engeland naar het noorden. De route IJmuiden – Newcastle of Rotterdam – Hull liggen dan weer meer voor de hand.

Of toch de trein?
Met de opening van de kanaaltunnel is het ook mogelijk om per trein naar Engeland te reizen. Dat kan met of zonder auto. Reis je zonder auto, dan kun je al in Amsterdam op de trein opstappen. Reis je met auto dan rijd je naar Calais om daar de trein op te gaan. De auto kan mee, maar let op er zijn wel voorwaarden. Zou zijn LPG installaties verboden. Heb je een auto op LPG dan moet je dus met de boot!

standard