4 Tips voor het onderhoud van je gras in het voorjaar

De lente begint. Alles begint weer te groeien en dus ook je gras. Welk onderhoud moet je doen om de rest van het voorjaar en de zomer van een mooi grasveld te genieten? Joost Bor van Bor Hoveniers Den Bosch geeft een aantal tips:

  1. Ga je de eerste keer maaien, maai het gras dan niet te kort. In het vroege voorjaar kan het nog koud worden. Is het gras wat langer dan is het ook beter beschermd tegen vorst.
  2. Verticuteer het gazon. Dit geeft lucht aan het gras, bevordert de groei en je gaat er mos mee te lijf. Je kunt een verticuteerhark kopen of een verticuteermachine huren op kopen. Bij een groter gazon is een machine zeker een aanrader. Verticuteren kan anders zwaar werk worden als je het handmatig moet doen.
  3. Zorg voor de juiste bemesting in het voorjaar. Strooi kalk om mos te bestrijden. Stikstof zorgt voor groei en een mooie groene kleur.
  4. Wil je een mooi ogend gazon, steek dan ook de kanten af. Je gazon ziet er dan verzorgd en strak uit. Met een kantensteker kun je je gras mooi recht afsteken.
standard